пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

МОЛОДЬ ЗА БЕЗПЕКУ РУХУ

Інформація щодо проведення в ліцеї  Тижня знань Правил дорожнього руху  на тему : «Молодь - за безпеку руху!».


Чому так стається, що прощаємося з тими, кого можна було благословити на добрі  й благородні справи?  Чому в аваріях під час дорожньо-транспортних подій гинуть зовсім молоді люди, які ще не встигли намилуватись красою життя?   
  
Тому, що з кожним роком на дорогах стає більше транспортних засобів. Це, звичайно, ускладнює  пересування водіїв і завдає клопоту пішоходам.  А для деяких підлітків, нажаль, перебігти дорогу перед «носом»  рухомого транспорту – мало не вид спорту. Інші беруть приклад з дорослих, що переходять дорогу на червоний сигнал світлофора або на ходу вискакують з маршруток.  
Практично кожна третя ДТП за участю дітей трапляється через відсутність у дітей необхідних навичок дисциплінованої поведінки на вулицях, невиконання ( а часом і незнання) елементарних вимог Правил дорожнього руху, невміння швидко орієнтуватись у складних дорожніх ситуаціях.
З метою залучення підлітків до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи, організації змістовного дозвілля учнів  в ліцеї з 10 по 14 вересня 2018 року  проведено Тиждень ОБЖД    на тему :   « Молодь - за безпеку руху!».
Протягом Тижня проведено:
- виховні  заходи  із зазначеної тематики;
- змагання серед учнів ІІ та ІІІ курсу на краще знання  ПДР;
- конкурс стінгазет; 
- тематичні уроки, диктанти, вікторини, анкетування.
- відкритий виховний захід «Водіями не народжуються» з переглядом відео і презентації, які були підготовлені провідним фахівцем з ОП Юшковою З.А.
 Виявлено, що через  гру учні краще засвоюють Правила дорожнього руху, передають знання молодшим товаришам, таким чином зменшуючи аварійність на дорогах.















Немає коментарів:

Дописати коментар